עוגת תפוחים טבעונית

מתכון עוגת תפוחים טבעונית

מרכיבים

לבצק

  • כוס קמח מלא
  • כוס קמח לבן
  • כפית אבקת אפייה (ניתן להחליף בחצי כפית אבקת סודה לשתייה בתוספת כפית מיץ לימון)
  • חצי כוס שמן צמחי (או רבע כוס שמן קנולה ורבע כוס שמן קוקוס)
  • רבע כוס מים
  • ארבע כפות סוכר
  • כפית קינמון
  • אגוזים ושקדים קצוצים (לא חובה)

למלית

  • ארבעה תפוחים מתוקים
  • חמש כפות סוכר
  • שתי כפות שמן
  • שתי כפות מים
  • כף קינמון
  • חצי כפית אבקת מוסקט (לא הכרחי)
  • חצי כפית אבקת הל (לא הכרחי)
  • חצי כפית אבקת ציפורן (לא הכרחי)
  • חצי כוס יין אדום (לא חובה)

 

אופן ההכנה

לושו את הקמח עם אבקת האפייה, המים, השמן והסוכר. הוסיפו, על פי טעמכם אגוזים ושקדים לבצק (לא חובה). שטחו כשני שליש מהבצק על גבי תבנית עגולה ומשומנת, מס' 26,  ואפו בחום בינוני למשך כ-20 דקות.

בינתיים קלפו את התפוחים וחתכו אותם לקוביות בינוניות. טגנו את קוביות התפוחים במחבת עם שמן,כף מים וחמש כפות סוכר. הוסיפו את התבלינים והיין, ערבבו היטב ובשלו עוד כ-7 דקות, עד להתרככות התפוחים והתאדות הנוזלים.

צקו את תערובת התפוחים על הבצק שהזהיב, ופוררו מעל את שארית הבצק. אפו עוד כחצי שעה בתנור, בחום בינוני.

שתפו: