אופן ההכנה:
הבצק: ערבבו בקערה קמח מנופה עם אבקת אפייה ומלח. הוסיפו שמן קוקוס, ולושו לתערובת פירורית או הכניסו למעבד מזון עם וו לישה.
הימנעו מלישת יתר, ניתן להשאיר כמה גושי שמן שתערובת. הוסיפו שמן ומים לתערובת הפירורית, ועבדו לקבלת בצק אחיד, תוך הימנעות מלישת יתר. צרו מהבצק כדור, עטפו היטב בניילון נצמד, והניחובטמפרטורת החדר למשך חצי שעה עד שעה.
המילוי: קצצו דק את הבצלים, וטגנו לשקיפות. נקו את הפטריות, קצצו את הרגל, וחתכו לפרוסות בעובי חצי ס"מ. הוסיפו את הפטריות למחבת, ושמרו כמה מהן בצד לקישוט בעת ההגשה. טגנו את הבצל והפטריות עם מלח לפי הטעם,לפחות רבע שעה או עד שהגרת הנוזלים תסתיים ותראו שהתקבל מרקם בשרני ולא ספוגי מדי, ללא נוזלים מיותרים.
העבירו את הפטריות והבצלים למסננת, לסינון עודפי הנוזלים.בינתיים שפכולקערה את קרם הקוקוס, והוסיפו את הקמח בזהירות תוך ערבוב מהיר עם מטרפה ידנית, על מנת שלא ייווצרו גושים. המיסו בקערה נפרדת את הקורנפלור עם מעט מים, והוסיפו לקרם הקוקוס. הוסיפו את ממרח הטופו, מלח פלפל קורט אגוז מוסקטושמרי בירה וערבבו היטב עד שתגיעו למרקם אחיד.
הוסיפו לתערובת בצל ירוק, בצל ופטריות, וערבבו. לגיוון ניתן לתבל בכפית קארי (לא הכרחי).
אפיה: הדקו את הבצק לתבנית בעזרת האצבעות, עד שתתקבל שכבה דקה של כחצי ס"מ או פחות. אפו את הבצק באפייה עיוורת למשך כעשר דקות בתנור, בחום של 180 מעלות. על מנת שלא יתפח, תוכלו לחורר אותו עם מזלג או להניח עליואפייה עם קטניות יבשות כמשקולת. הוציאו את הבצק כשהוא יבש בחלקו העליון אך עדיין רך, ושפכו עליו את המילוי.
החזירו לתנור ואפו בין 35 ל-45 דקות נוספות, עד להזהבת חלקו העליון של הקיש והשחמת צדי הבצק. במידה ואחרי חצי שעה עדיין אין סימני הזהבה, תוכלו להעלות את הטמפרטורה בתנור ל- 220 מעלות. ניתן להגיש חמים או פושר, או לחליפין לתת לו להתייצב חצי עד יום שלם במקרר, מה שיחזק את טעמיו.
בתאבון!