עוגת שוקולד טבעונית

מתכון עוגת שוקולד טבעונית

מרכיבים:

  • כוס ושליש קמח תופח
  • שתי כפות קקאו
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה (חשוב)
  • 1 כף חומץ תפוחים (חיוני)
  • רבע כפית מלח
  • 1 כפית תמצית בטעם וניל
  • 1 כוס מים חמים
  • שליש כוס שמן

 

שני סוגי ציפויים אופציונאליים:

  • 50 גרם שוקולד מריר משובח עם 20 גרם מרגרינה או כפית גדושה של שמן קוקוס ושתי כפות מים חמים.
  • 50 גרם שוקולד מריר משובח עם שליש כוס שמנת מן הצומח

אופן הכנה:

חממו את התנור לחום של 180 מעלות. טרפו בקערה חומץ, תמצית בטעם וניל, שמן ומים חמים. הוסיפו מלח וסוכר, קמח, קקאו וסודה לשתייה, טרפו הכל וצקו לתבנית אינגליש קייק. הכניסו את הבלילה לתנור מיד,על מנת לאפשר לחומרי ההתססה וההתפחה לעבוד באופן אופטימלי. אפו למשך 25 דקות או עד שקיסם אשר ננעץ במרכז העוגה יצא יבש. בינתיים, המיסו את מרכיבי הציפוי שבחרתם בתנור מיקרוגל, וערבבו לתערובת חלקה. צקו את הציפוי על העוגה עוד לפני שתספיק להתקרר.

שתפו: