עוגת גזר טבעונית

מתכון עוגת גזר טבעונית

מרכיבים:

  • כוס וחצי קמח מלא
  • כוס וחצי קמח לבן
  • אבקת אפייה– 1.5 חבילות
  • כף קינמון
  • כפית ג'ינג'ר טחון (לא חובה)
  • 0.5 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)
  • כוס וחצי סילאן
  • שלושת רבעי כוס מים
  • שלוש כפות שמן
  • כפית תמצית בטעם וניל
  • שלושה גזרים בינוניים

אופן ההכנה:

טרפו בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקינמון, הג'ינג'ר ואגוז המוסקט. הוסיפוסילאן, מים, שמן, ותמצית בטעם ווניל, ומערבבו עד לקבלת מרקם אחיד. גררו דק את הגזרים באמצעות פומפייה או מעבד מזון, הוסיפו לקערה וטרפו לקבלת בלילה אחידה.שמנו תבנית אפייה, וצקו לתוכה את הבלילה. אפו בחום בינוני למשך כ- 40 דקות או עד שניחוחות מגרים יתפשטו בבית. רצוי לפזר אבקת סוכר בעת ההגשה, וניתן לשם הגיוון להוסיף לבלילה שקדים, אגוזים או צימוקים, בכמות של כחצי כוס.

שתפו: