מלאי כופתה טבעוני

מתכון מלאי כופתה טבעוני

מרכיבים

 12-15 כופתאות:

  • שלושת רבעי כוס קמח מלא
  • רבע כוס סולת מלאה
  • 200 גרם טופו
  • שלוש כפות אגוז קשיו טחון
  • בטטה אחת בינונית
  • מלח ופלפל
  • גאראם מאסלה
  • שמן צמחי

לרוטב:

  • 1 בצל בינוני
  • חצי קילו דלעת
  • חמש עגבניוות
  • חצי כוס קשיו טחון
  • חצי כוס חלב קוקוס
  • שתי כפות סילאן
  • פיסת ג'ינג'ר
  • מלח ופלפל
  • קורט מכל תבלין: מוסקט, עלי דפנה, ציפורן, זרעי כוסברה טחונים, גאראם מאסלה, צ'ילי.

אופן ההכנה:

בשלו את הבטטה עד להתרככות, ומעכו באמצעות מזלג. גררו את הטופו גס בפומפייה או מעכו בעזרת מזלג.נפו לקערה את הקמח, והוסיפו את שאר רכיבי הכופתאות. ערבבו היטב, עד שתקבלו בצק דביק. כסו את הקערה בניילון נצמד, ותנו לה לנוח למשך כחצי שעה. אחרי שהבצק נח, תוכלו להתחיל להכין את הכופתאות עם הידיים, כשכל אחת מהן תורכב מכף אחת של התערובת. במידת הצורך ואם התערובת עודנה לחה ודביקה מאוד, הוסיפו עוד קמח. הניחו את הכופתאות על גבי תבנית עם נייר אפייה והברישו בשמן. הכניסו לתנור בחום של 180 מעלות למשך 35-40 דקות, עד להזהבה. לאחר עשרים דקות של אפייה, הפכו את הכופתאות לצדן השני.

בזמן שהכופתאות נאפות, הכינו את הרוטב. טגנו בצל לשקיפות, הוסיפו את פיסת הג'ינג'ר וקוביות הדלעת.חרצו את העגבניות, הניחו בקערה ושפכו עליהן מים רותחים. לאחר מספר דקות, תוכלו לסנן את העגבניות ולקלוף אותן. רסקו את העגבניות הקלופות במעבד מזון והוסיפו לדלעת. הביאו לרתיחה, והמשיכו לבשל על אש נמוכה כחצי שעה. הוסיפו סילאן תבלינים, קשיו וחלב קוקוס ובשלו דקה נוספת. הסירו מהאש, הניחו כל 2-3 כופתאות בקערה, שפכו עליהן רוטב בנדיבות והגישו עם אורז בסמטי.

בתיאבון!

שתפו: